NOVA GODINA DONOSI NOVE NAVIKE I ZNANJA

Potakni djecu da donesu novogodišnje odluke: Isprobaj neke naše prijedloge, bit će poučno i zabavno

Novogodišnje odluke za djecu su zabavan način za usvajanje novih kvalitetnih navika koje će mališanima pružiti niz prednosti tijekom života.

Novogodišnje odluke za djecu su odličan način za oprostiti se od stare godine i pripremiti se na dogodovštine u novoj godini. Također, donošenje novogodišnjih odluka će mališane naučiti puno o postavljanju realnih ciljeva i disciplini, a to je vrlina koja će im zasigurno poslužiti tijekom života.

Novogodišnje odluke za djecu koje im možeš predložiti da ih se drže u 2023.

Ono najvažnije, novogodišnje odluke za djecu prilika su da na zabavan način potakneš dijete na neke nove zdrave navike koje će mu koristiti. 😍 Donosimo ti nekoliko kul ideja koje ćeš sigurno predložiti klincima!

Novčići, novčići, zvone cijelu godinu

Nikada nije prerano, a ni prekasno za štednju! Važno je da dijete od rane dobi bude financijski pismeno. Naravno, nemoj misliti da će tvoje dijete smatrati novogodišnje odluke zabavnima ako ga zagnjaviš kamatnim stopama i uvođenjem eura. Štednja za klince mora biti zabavna! Izradite sami kasicu prasicu i neka dijete samo kaže za što želi uštedjeti. 💸

Objasni djetetu koliko što košta i koliko će morati dugo štedjeti da si to i priušti. Ovakve novogodišnje odluke mogu rezultirati novom igračkom, knjigom, poklonom za dragog prijatelja, odlaskom u kino… Koje dijete ne bi bilo oduševljeno?

Nova godina, nova znanja

Čovjek uči dok je živ, a baaš kao spužva upija znanja dok je još dijete. I zato ne propusti priliku i ubaci u novogodišnje odluke učenje na zabavan način. Pitaj dijete o čemu želi znati više. Možda o životinjama? Prirodi? Možda čak želi naučiti neki strani jezik ili naučiti nove riječi hrvatskog jezika? Čvrsto odlučite da ćete zajedno upijati nova znanja o temama koje zanimaju dijete. I neka to bude zabavno!

Odredite vrijeme za gledanje dokumentaraca, za čitanje zanimljivih dječjih časopisa ili za učenje novih riječi… Ubaci u šarenu posudu hrpu papirića s napisanim riječima (npr. nostalgija, kinematografija) i svaki tjedan izvucite jedan papirić i objasni djetetu značenje. Za nekoliko mjeseci će tvoje dijete biti mali elokventni znanstvenik. 😊

Čitanje

Čitanje je najdraži hobi djeteta ili ono što uporno želiš približiti djetetu, ali ne uspijevaš. Naravno, postoji rješenje i za to. Svaka godina je godina čitanja ako vi tako odlučite! Ali, moraš prvo zainteresirati dijete za čitanje. Ako si baš ti roditelj djeteta koje “više voli sportske aktivnosti i lektira mu je dosadna” 🙄, onda je vrijeme da mu prilagodiš štivo.

Ako tvoje dijete obožava sport, trk u knjižnicu ili knjižaru po sportsku literaturu! Dogovorite se da će svaki mjesec pročitati barem jednu knjigu po izboru, a knjiga za svakoga zaista postoji. Posudi u knjižnici biografiju djetetovog najdražeg nogometaša, dječji roman na temu sporta koje mališan obožava… Ako imaš dijete koje više voli glazbu kao umjetnost od književnosti, postoji puuno knjiga o svakom glazbenom žanru i poznatim izvođačima…

Tako će tvoje dijete tijekom godine postati pravi mali stručnjak za područje koje ga zanima, ali će uživati i u nizu benefita koje mu je čitanje donijelo – bolja koncentracija, veći vokabular, bolje pamćenje…

Bratski je dijeliti

Ako imaš više od jednog djeteta, postoji maaala šansa da je svakom od njih uvijek draža igračka koju ima braco ili seka. I tu nastane kaos… “Mamaaaa, uzeo je moju loptuuu…” Vrijeme je da dijeljenje igračaka i svih dobara zapakiraš u novogodišnje odluke. Neka sami organiziraju razmjenu igračaka, knjiga i najdražih stvari. Jedni drugima mogu i obećati da će maksimalno paziti da svaka igračka koju dobiju. To može biti aktivnost koju će ponavljati svaki mjesec, a razmjenjujući igračke možda i shvate da im baš sve te silne igračke i ne trebaju.

U slučaju da su tvoji klinci baš „tvrd orah“ i teško im je dijeliti stvari ma što god pokušala, imamo jedan trik za tebe! Ubaci ih sve u jednu priču, doslovno u JEDNU personaliziranu knjigu. To je poklon koji će morati dijeliti jer su baš oni glavni junaci priče i SVI SU JEDNAKO VAŽNI.

Zajedničko čitanje je prilika za zbližavanje i napokon će imati jednu stvar za koju će biti i više nego jasno da je zajednička. I vjerujemo da će ju čuvati zauvijek. 💜

Odaberi personaliziranu knjigu za svoje dijete

Prijavi se i čeka te brdo iznenađenja

Prijavi se i među prvima saznaj za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još puno toga!