REKLAMACIJA I PRAVO NA RASKID UGOVORA

1. Reklamacija
U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu i obrazloženu reklamaciju putem e-maila: info@tvornica-snova.hr ili pismeno na adresu: Pluma studios d.o.o., Nova cesta 151, 10000 Zagreb, sukladno zakonskim uvjetima i rokovima.

Kupac ima pravo na povrat robe/novca u sljedećim slučajevima:
• isporuka robe koja nije naručena
• isporuka robe koja ima materijalni nedostatak
• ako roba nije isporučena u roku od 30 radnih dana

Ako se radi o robi koja ima materijalni nedostatak, kupac je dužan prodavatelju dostaviti dokaz o opravdanosti reklamacije – fotografiju proizvoda koja prikazuje materijalni nedostatak proizvoda.

Odgovor na prigovor obvezujemo se dati u roku određenom Zakonom o zaštiti potrošača (15 dana od primitka).
Kupcu koji je primio robu koja ima materijalne nedostatke i kupcu koji u roku od 30 radnih dana nije primio naručeni proizvod, Tvornica snova će ponuditi izbor između povrata uplaćenog novca u roku od 7 dana (u punome iznosu narudžbe) i ispunjenja obveze odnosno slanja zamjenskog proizvoda.

Reklamacije su moguće u roku od 15 dana od dana isporuke robe.
Ako Pluma studios uoči kako je reklamacija neutemeljena, neće izvršiti povrat novca niti isporučiti zamjenski proizvod.

2. Pravo na jednostrani raskid ugovora
Kupac u slučaju kupovine personaliziranih knjiga i ostalih personaliziranih proizvoda na Tvornica snova Internet prodavaonici nema pravo na jednostrani raskid ugovora, a prema članku 79. Zakona o zaštiti potrošača. Razlog tome jest činjenica da su personalizirane knjige i ostali personalizirani proizvodi u ponudi na našim stranicama po svojoj prirodi napravljene prema Vašoj specifikaciji odnosno personalizirane.

Upoznajte se s Vašim Zakonskim pravima na jednostrani raskid ugovora na linku.

Za ostale, nepersonalizirane proizvode u ponudi na našim stranicama kupac ima pravo na povrat u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predan u posjed, bez obveze navođenja razloga za povrat proizvoda, uz prethodnu najavu na e-mail info@tvornica-snova.hr

Pluma studios će izvršiti povrat novca tek nakon što proizvod bude vraćen, odnosno nakon što kupac dostavi dokaz o slanju robe natrag, osim u slučaju ako je odlučeno da Pluma studios sam obavi prikup robe koju kupac želi vratiti.
U slučaju povrata Poklon kartica, Pluma studios će izvršiti povrat novca tek nakon što utvrdi da vraćena Poklon kartica nije upotrijebljena.
Kupac mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio prodavatelja o svojoj odluci da vraća proizvod. Kupac je dužan vratiti neoštećeni proizvod, u originalnoj ambalaži, svaki radni dan od 8h-16h, uz prethodnu najavu na e-mail info@tvornica-snova.hr. Adresa povrata je Kranjčevićeva 50, 10000 Zagreb.

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ODR).
Elektronska poveznica na Platformu za ODR – https://ec.europa.eu/odr