Prvi, najposebniji Božić s bebom: Imamo 7 ideja kako ga provesti na najveseliji način

Prvi Božić s bebom poseban je događaj kojeg će se cijela obitelj sjećati cijeli život. Blagdani su, barem u srcu, najtoplije vrijeme godine, a kad se slave s novim članom obitelji, postaju još posebniji.

Ideje za najljepši prvi Božić s bebom

Kako bi beba svoj prvi Božić provela najveselije moguće, a božićno drvce ne bi završilo nasred dnevne sobe, donosimo ti nekoliko ideja kako možete provesti prvi Božić s bebom. 😊 🎄

1. Ovjekovječi slatkoću malih ručica i nožica

Tvoje će dijete uvijek biti lijepo, najljepše od svih. No, moraš priznati da male noge i ruke nikada neće biti slađe nego baš sada. Te mekane i debeljuškaste bebine prstiće mogla bi pojesti. Sada i možeš! Ne brini, nijedna beba neće nastradati u ovom eksperimentu. Potrebno ti je malo slanog tijesta (izradi ga od brašna, soli i vode) u koje možeš utisnuti bebinu ruku ili nogu. To malo remek djelo biti će najljepši ukras na boru i vječna uspomena na prvi Božić s bebom!

2. Izaberi najposebniji poklon za svoju bebu

Tvoja beba već ima nebrojeno mnogo igračaka, a baka ih pri svakom posjetu donese još nekoliko. Plišanci, zvečke, lutke i autići – već ih je postalo nemoguće sve potrpati u ormare. Kako bebin poklon ne bi završio negdje u kutu skupljajući prašinu, odaberi onaj koji ćeš jedva čekati izložiti na polici. Neka bebin prvi božićni poklon bude knjiga pisana samo za nju.

Personalizirana knjiga „Sretan 1. Božić“ ovjekovječit će bebin dolazak u vašu malu obitelj i zauvijek će ostati najljepša uspomena na vaš prvi zajednički Božić. Najprije će te rasplakati kada zajedno prvi put pročitate priču, a onda kada tvoja beba jednoga dana prepozna samu sebe.

Idealan božićni poklon, znamo.

3. Mjerenje na zabavan način

Vjerujemo da u milimetar znaš koliko je tvoja beba dugačka. No, imamo ideju kako da ti mali brojevi ne ostanu samo brojke na papiru u bebinom liječničkom kartonu. 🥰 Za mjerenje dužine super će poslužiti ukrasne trake kojih za Božić uvijek kupimo i previše. Nakon mjerenja, traku možeš oblikovati u mašnu i svezati na drvce ili ju ubaciti u proziru kuglicu i objesiti na bor. Tako će ostati trajna uspomena, a i svake ćete se godine moći iznova iznenaditi koliko vaš mališan raste.

4. Banane u pidžami

Dobro, možda niste banane, ali svakako budite u pidžami – i to božićnoj. Pronađi najslađe božićne pidžame za cijelu obitelj (da to uključuje i tatu) i u njima provedite blagdane. Ne zaboravite svoje outfite ovjekovječiti fotografijom i poslati ju bakama i djedovima.

5. Bebin božićni outfit

Neka tvoja beba na svoj prvi Božić bude prava mala modna ikona. U moru odjeće s božićnim motivima pronađi onu koja ti se najviše sviđa. Tako tvoja beba može postati maleni vilenjak, Djedičin pomoćnik ili pak pravi pravcati Rudolf. Dok kupuješ za bebu sigurno ćeš i sama poželjeti postati dio Djedičine svite. A kako bi božićni duh bio potpun nagovori i tatu da uskoči u odijelo Djeda Mraza.

6. Zajedničko kićenje bora

Dok u pozadini na televiziji dobro poznati Kevin pravi svoje klopke, a iz zvučnika se čuje Mariah Carey (ako tražiš listu božićnih radijskih postaja, imamo je spremnu!), izvadite sve božićne ukrase koje ste godinama skupljali na tavanu i bacite se na kićenje. Kako bi filmska atmosfera bila potpuna odjenite ružne božićne džempere i skuhajte vruću čokoladu. Tvoja se beba svog prvog kićenja bora neće sjećati no, to su uspomene i zajednička tradicija koje ćete vi zauvijek pamtiti kao najljepše, te male okice kada su prvi put ugledale paljenje lampica (i male rukice koje su prvi puta razbile kuglicu).

7. Reci „ptičicaaaa“

Kako bi se zauvijek sjećali bebinog prvog Božića zabilježite taj poseban dan fotografijom. Možete to učiniti u božićnim džemperima ili pidžamama, a možete se fotkati i zajedno pod dekicom dok uživate u nekom od brojnih božićnih filmova. Na kraju, najmanje je bitno kako ćete ispasti.

Odaberi personaliziranu knjigu za svoje dijete

Prijavi se i čeka te brdo iznenađenja

Prijavi se i među prvima saznaj za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još puno toga!