Personalizirani božićni keksi za klince – Snovotvorci imaju recept!

Blagdansko razdoblje je vrijeme zbližavanja i ukusnih kolača i keksića koje djeca apsolutno obožavaju. Ali, nije samo stvar u tome što svi vole papati božićne kolače i kekse. Ima nešto i u pripremi! Kada te klinci opkole, postanu tvoji posebni pomagači i zajedno osim keksića stvarate i najljepše uspomene.

I zato smo odlučili podijeliti prejednostavan, a PRESLADAK način da se još više povežeš sa svojim klincima i oduševiš ih personaliziranim keksićima.

P.s. recept je jednostavan jer svi znamo da priprema kolača s mališanima zna biti prezabavna, ali i neuredna! I zato smo odlučili na stol izvući samo najpotrebnije sastojke i spremiti nešto čarobno.

Moraš provesti vrlo ozbiljnu anketu među svojim klincima

Koja im je najdraža boja i tko želi na keksićima čokoladne mrvice, a tko šarenu glazuru. I naravno, ima li netko možda neku posebnu želju za dekoraciju!? To su sve vrlo važne informacije da tvoji personalizirani božićni keksi budu baš savršeni.

Vrijeme je za pripremu tijesta

Brašno i maslac sobne temperature potrebno je razmrviti i promiješati u većoj posudi. Zatim, izmiksati bjelanjke sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodajte izmiksano u posudu u kojoj je prethodno promiješano brašno i margarin. Sve zajedno miksaj dok ne dobiješ glatku smjesu, a potom zamotaj tijesto u foliju i ostavi u hladnjaku. Za sat vremena bit će spremna za oblikovanje.

Ovo je vrlo važan korak, presudan, ako želiš oduševiti klince

Riječ je o glazuri koja je poseban touch ovim keksićima. Sve što trebaš napraviti je pomiješati šećer u prahu, mlijeko i maslac. Kada se smjesa sjedini, odvoji različite posudice (ovisno o tome koliko glazura različitih boja želiš). Potom, u svaku dodaj par kapljica jestive boje za kolače. Posudice ostavi u plitkoj većoj posudi koja je prethodno napunjena toplom vodom.

Sada stvaraš željene oblike, odnosno slova

U slučaju da nemaš rezače ili neke oblike (cuttere) u obliku prvih slova (ili svih slova) imena svojih klinaca, probudi kreativnost u sebi! Štapićem ili čačkalicom izreži tijesto u željenom obliku. I to je to. Samo 8 minuta pečenja na temperaturi od 180 stupnjeva. Cijeli vaš dom već miriši, znamo. Ali, strpite se još malo, neka se keksi ohlade!

Dodaj posebne detalje

Na ohlađene keksiće nanesi glazuru željene boje, čokoladne ili šećerne posipe, kombinirajte boje i personalizirani božićni keksi su sada preslatka božićna remek-djela.

Personalizirani božićni keksi su gotovi! 😍 🍪
Tvoji klinci su dobili slatke (doslovno) i personalizirane (doslovno) zalogaje! Sada vam još samo treba božićna playlista, popis najboljih božićnih filmova ili personalizirana božićna bajka da blagdanski doživljaj bude potpun!

Počasti svoj inbox besplatnim sadržajima

Odaberi personaliziranu knjigu za svoje dijete