Kako se istaknuti poklonom? Donosimo 4 savjeta za originalne darove s kojima nećeš pogriješiti

Originalan poklon svima nam je želja, no to nije uvijek lako pronaći. Prije potrage, pročitaj naše savjete koji će ti pomoći da se istakneš izborom poklona.

I dok neki uživaju u kupovini darova, pogotovo kad točno znaju što traže, drugima biranje originalnog poklona predstavljanja izazov. Kojoj god skupini pripadaš, svi kod biranja darova za dragu osobu imamo isti cilj – želimo je razveseliti i želimo se istaknuti poklonom. Originalan poklon ne mora biti skup niti u potrazi za njim moraš obići hrpu trgovina. Dovoljno je pustiti malo mašti na volji, ubaciti dozu kreativnosti i odvojiti dovoljno vremena da stigneš ostvariti sve planirano.

Ideje za originalan poklon koje možeš isprobati

Ako se i ti želiš istaknuti poklonom, pogotovo kad su klinci u pitanju kojim im se posebno vesele, onda zaboravi na ‘generičke’ darove jer se s takvima lako može dogoditi da završe na dnu ladice. Umjesto toga, dobro razmisli o osobi koju daruješ, njezinim željama i preferencijama jer je to put do originalnog poklona kojim ćeš se istaknuti, a osoba će ga dugo pamtiti. U izboru savršenog dara pomoći će ti i naših nekoliko savjeta.

Naravno, ti si ta osoba koja najbolje poznajte svoje dijete pa svaki od prijedloga možeš prilagoditi njegovim željama i interesima te dobi. Neki od naših savjeta za originalan poklon možda u tebi potaknu neku novu ideju. Takve su ideje uvijek jedinstvene, kreativne i izmame osmijeh na lice, a sve to je super način kako se istaknuti poklonom.

Osluškuj budućeg slavljenika

Većina klinaca kroz cijelu godinu priča o svojim željama, bilo da je riječ o novoj knjizi ili igrici, igračkama, zanimljivom iskustvu… Prije bitnog događaja poput rođendana, detaljno osluškuj o čemu mališan priča jer ćeš tako olakšati izazov traženja idealnog dara. Dijete će ti samo ponuditi odgovor, a ako misliš da je prikladan uzrastu i njegovim interesima, sigurno u rukama imaš poklon koji će mu izmamiti osmijeh na lice.

Novo iskustvo uvijek je dobra ideja

Umjesto ‘klasičnog’ dara u ukrasnom papiru, zašto ne razmisliš o darivanju nekog iskustva? Djeca dugo pamte mjesta na kojima im je bilo zabavno i prilike u kojima su se osjećali posebno pa je ovakva ideja svakako prilika za istaknuti se originalnim poklonom. Možete zajedno otići na jednodnevni izlet u okolici mjesta gdje živite, poput lokacije u prirodi sa životinjama i ukusnim ručkom i, naravno desertom. Možda tvoj klinac već dugo želi isprobati aktivnosti poput zabavnog parka, kartinga za najmlađe ili vodenog parka. Doživljaje s takvog rođendana mališan će još drugo prepričavati, a najbolja stvar je ta što je takav originalan poklon zabava za cijelu obitelj!

Personalizacija = formula za najposebniji dar

Tko se želi istaknuti originalnim poklonom, pri vrhu izbora svakako bi trebao biti i personalizirani dar. Niti jedan ‘generički’ dar ne može se mjeriti s osjećajem ljubavi, jedinstvenosti i sreće koje donose personalizirani pokloni pa svatko tko ako se darom želiš istaknuti, svakako razmisli i o personaliziranju. U prilog ovim činjenicama idu i istraživanja pa tako jedno tvrdi da se personalizirani proizvodi u prosjeku prodaju za 40% više od standardne verzije, bez custom made momenta. Personalizacija je način kako se istaknuti poklonom jer će se osoba osjećati važno, posebno i voljeno, a najbolje od svega je to što – traje zauvijek! Osim što ćeš se istaknuti originalnim poklonom, takav dar nikad neće postati samo ‘jedan od darova’ jer će personalizirani dar uvijek vezati za posebne trenutke i emocije koje je dar izazvao.

A sad kad smo te uvjerili da je personalizirani dar sjajan način za istaknuti se, imamo i genijalan rođendanski prijedlog za mališana! Ne samo da je jedinstven, nego ćeš mu njima omogućiti i da njegov rođendan traje – vječno! Naravno, pa koje dijete ne bi to poželjelo? Knjiga ‘Sretan ti beskrajni rođendan!‘ donosi personaliziranu priču o jednoj djetetovoj želi koja promijeni sve i otpuše dijete u svijet gdje je sve moguće, pa čak i slaviti svoj beskrajni rođendan. Imamo osjećaj da je ovo jedna od knjiga koju ćete, svaki dan, čitati iznova. Možeš kreirati lik djeteta s imenom, godinama, frizurom, zatim upisati koji rođendan slavi, dodati osobnu posvetu i čak dvije fotografije. Ma, nema djeteta koje se neće osjećati posebno kao glavni junak priče, i to o najboljem danu u godini – rođendanu!

Razmisli o DIY projektu

Jedan od osobnijih darova i način kako se istaknuti originalnim poklonom definitivno su DIY varijante. Opcije su ovdje beskrajne, a jedino što trebaš je malo kreativnosti, puno volje i spretnosti te dovoljno vremena kako bi dar za mališana bio gotov na vrijeme. Ako razmišljaš o nekom većem projektu, to može možda biti varijanta kućice na drvetu ili šatora za igru u dvorištu koje dijete dugo želi. Uzbuđenje oko takvog originalnog poklona trajat će puno duže od jednog dana, a ti ćeš uživati svaki put kad vidiš kako se klinci igraju, što znači da imaš dobitnu formulu s kojom ćeš se istaknuti originalnim poklonom. Možeš mu izraditi i knjižicu s kuponima koji vrijede, recimo, do idućeg rođendana – neka se u njoj nađu odlazak na kolač u slastičarnu, u knjižaru po novu knjigu, na novi crtani film u kino… Ubaci sve ono za što znaš da tvog klinca veseli i dogovorite se da svaki mjesec iskoristite jedan kupon – radost oko dara nikad neće prestati.

Još jedna ideja za DIY originalan poklon – slavlja nema bez torte! Umjesto naručivanja, tortu možeš izraditi baš ti! Neka bude u obliku omiljenog lika iz knjige ili crtića… Možda neće biti savršena, ali okusom će osvojiti, kao i činjenicom da je riječ o daru od srca, a to je ono što se pamti!

Odaberi personaliziranu knjigu za svoje dijete

Prijavi se i čeka te brdo iznenađenja

Prijavi se i među prvima saznaj za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još puno toga!