[KEKS NA EKS] 3 super brze božićne slastice za tebe i tvog mališana 🍪 P.S. Gotove su za najviše pola sata!

Mađarica, išleri, medenjaci... Ako su ti "tipične" slastice dosadile, ovi božićni kolači će te oduševiti. Uz to, gotovi su za pola sata!

Kuća je ukrašena i spremna, drvce okićeno, još samo ispod njega treba staviti najbolje božićne poklone i još je ostao onaj najslaaaaađi dio. To su, naravno, božićni kolači koji svake godine s blagdanskog stola nestanu u rekordnom roku! Ipak, možda ti je ove godine, uslijed blagdanskog ludila, ponestalo ideje za nove kolače… Medenjake pečeš svake godine, dosadilo ti je slagati mađaricu, a išlere više ne možeš vidjeti ni nacrtane?

E pa, stiže ti spas! Imamo recepte za božićne kolače i tri slastice koje će osvježiti stol ovih blagdana, a ti i tvoj klinac spremit ćete ih dok izgovoriš “božićni keks”! Dakle, osim što su preeeukusni pa će oduševiti i onu najzahtjevniju osobu za stolom, ovi božićni kolači su gotovi za najviše pola sata! Pusti omiljene božićne hitove s kojima će pečenje kolača biti još zabavnije i uživaj u pripremi slastica. Vjerujemo kako će tvojem mališanu to postati jedna od omiljenih božićnih tradicija.

3, 2, 1, peci!

Božićni kolači koji su gotovi za čas

Pahuljasti pereci

Vrijeme pripreme: 30 min
Sastojci: 200 g bijele čokolade za kuhanje ili bijele šećerne glazure + 50 g za lizalice (po želji), 32 mini pereca (oko 45 g), bijele ili srebrne mrvice za dekoraciju, 8 štapića za lizalicu (po želji)

1. Pripremi protvan s papirom za pečenje. Bijelu čokoladu ili šećernu glazuru otopi u posudi. Ubaci perece i dobro promiješaj.

2. Vilicom izvadi perece iz otopine, posloži ih na protvan i stavi u zamrzivač na 5 min. da se stisnu. Potom ih još jednom umoči u čokoladu i posloži po 4 pereca u obliku pahuljice, tako da im vrhovi pokazuju prema unutra. U sredinu kapni kapljicu otopljene čokolade kako bi se vrhovi povezali. Prije nego se stvrdnu, ukrasi mrvicama i pusti da se ohlade.

3. Kako bi napravila lizalice od pahuljica, otopi dodatnih 50 g čokolade te je „pokapaj“ po papiru za pečenje. Kapljice bi trebale biti veličine kovanice. U svaku kapljicu čokolade stavi štapić za lizalicu, a na vrh dodaj pahuljice. Pusti da se dobro ohlade.

Čokoladni sobovi i snjegovići

Vrijeme pripreme: 25 min
Sastojci: 100 g tamne čokolade, 7 crvenih smartiesa, 8-10 malih pereca, 22 malena sljezova kolačića, 1 duguljasti gumeni bombon, mrvice i zvjezdice, crna olovka za dekoriranje

1. Pripremi protvan s papirom za pečenje. Rastopi čokoladu u dvjema zasebnim posudama. Izlij tamnu čokoladu na protvan, a zatim po njoj prelij otopljenu mliječnu čokoladu u linijama. Raširi čokoladu po protvanu u debelom sloju.

2. Razbacaj crvene smartiese/nosove sobova po čokoladnoj podlozi. Prereži sljezove kolačiće po pola i utisni ih iznad smartiesa kako bi izradila oči. Izradi rogove od prepolovljenih pereca.

3. Za snjegoviće, posloži sljezove kolačiće u redu po tri. Iskoristi komadiće pereca za ruke i gumeni bombon za šal. Posipaj čokoladu mrvicama i zvjezdicama te je pusti da se ohladi do kraja.

4. Kad se čokolada stvrdne, olovkom za dekoriranje sobovima nacrtaj oči, a snjegovićima lica i gumbe. Nožem izlomi čokoladu na komade. Ako ih želiš pokloniti, komade čokolade umotaj u celofan i zaveži ukrasnom vrpcom.

Mentol medvjedići

Vrijeme pripreme: 30 min
Sastojci: 250 g šećerne glazure, 1 tučeni bjelanjak, nekoliko kapi esencije peperminta, 15 čokoladnih bombončića

1. Usipaj šećernu glazuru u veliku posudu. Dodaj bjelanjak, malo po malo, sve dok se smjesa ne zgusne.

2. Umiješaj 3 kapi esencije peperminta. Po želji ga dodaj još.

3. Od pola količine smjese izradi 15 kuglica i izravnaj ih dlanom kako bi dobila medvjeđe glave. Ostatak smjese iskoristi za njuške i uši, a čokoladne bombončiće upotrijebi za noseve. Oči izdubi čačkalicom.

4. Ostavi medvjediće da se osuše 3-4 h ili preko noći.

Odaberi personaliziranu knjigu za svoje dijete

Prijavi se i čeka te brdo iznenađenja

Prijavi se i među prvima saznaj za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još puno toga!