BAKE SU ZAKON: Sedam razloga zašto su bake tako posebne

Bake imaju posebnu ulogu u životu djeteta , a istraživanja su pokazala da provođenje vremena s bakama obogaćuje dijete emocionalno, mentalno, društveno…

Mnoga istraživanja pokazuju kako provođenje vremena s bakama i djedovima obogaćuje djetetov razvoj na mnogo načina: emocionalno, mentalno, društveno i fizički. Ipak, imati bake i djedove uz sebe tijekom odrastanja je blagoslov koji često uzimamo zdravo za gotovo. Zato je bitno, s vremena na vrijeme, podsjetiti se koliko su bake zapravo zakon. Bile one mlade, otkačene i zabavne ili pak starije, mudrije i nježnije – bake uvijek daju najtoplije zagrljaje. U nastavku donosimo sedam razloga zašto bake imaju tako posebnu ulogu u životu djeteta.

1. Bake su najbolje kuharice

Bakine juhice su uvijek ukusnije, a keksići slađi, posebice ako ih sprema za svoje unuke. Većina misli kako je tajna u receptima koji se prenose iz generacije u generaciju, ali mi mislimo da bake jednostavno imaju čarobne ruke koje svaki obrok čine finijim.

2. Pričaju najbolje priče

Bilo da je riječ o izmišljenim avanturama o princezama i gusarima ili pak stvarnim dogodovštinama iz prošlosti, bakine priče su uvijek uzbudljive i prepune zanimljivih detalja. Čak i kada čitaju knjige, bake se totalno užive u priču kako bi najbolje dočarale radnju i likove.

A ima li boljeg poklona za baku i njene mezimce od tople i duhovite priče u kojoj su oni glavni likovi? Kreiraj naš najnoviji hit “Gdje je nestala baka?” i daruj baki i klincima poklon koji će ih garantirano oduševiti!

3. Tu su da razmaze svoje unuke

Kad god mama i tata kažu „NE“, gotovo je sigurno da će bake uvijek reći „DA“. Nova igračka? Naravno. Još jedan sladoled? Nema problema. Gledanje crtića do kasno u noć? Zašto ne?
Bake će napraviti sve za svoje unuke, čak iako to znači čuvanje ponekih slatkih tajni od roditelja.

4. Uvijek su spremne za slušanje

Bake će uvijek poslušati svoje unuke i izvrsno su rame za plakanje. Koji god problem bio u pitanju, one će pažljivo slušati. Usput će uvijek ponuditi koji mudri savjet, toplu riječ utjehe i naravno – pregršt zagrljaja.

5. Znaju počistiti bilo koji nered

Neuredne dječje sobe bakama ne predstavljaju nikakav problem – bake znaju pospremiti sve u samo par minuta. Ne znamo kako, ali one imaju i savršeno, magično rješenje za svaku mrlju. Bilo da je riječ o flomićima na namještaju ili blatnjavim mrljama na dječjim majicama – bakama ništa nije nemoguće očistiti. Čak i kad odrastemo, rado pitamo baku za neki takav trik.

6. Tu su za cijelu obitelj

Bake će pričuvati unuke, paziti ih kad su bolesni i biti podrška roditeljima. Ukratko, „baka-ekspres“ uskače u pomoć u svakoj situaciji.

7. Brutalno su iskrene

Bake su tu da podsjete i mlađe i starije da je život prekratak da bi se brinuli o sitnicama i pazili što govore. Njihova brutalna iskrenost s godinama je sve izraženija i nikad se ne ustručavaju reći što misle. To može voditi do ozbiljnih rasprava, ali i do vrlo smiješnih situacija, a bakini savjeti oni su kojih se uvijek rado sjetimo.

Personalizirana knjiga za baku i unuke

Odaberi personaliziranu knjigu za svoje dijete

Prijavi se i čeka te brdo iznenađenja

Prijavi se i među prvima saznaj za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još puno toga!