Ma, kakva dosada?! Predloži djeci 4 aktivnosti s kojima će se zabaviti kod kuće ove zime

Aktivnosti za djecu u kući ima pregršt, a mi vam donosimo četiri najzabavnije, najsigurnije i najbolje za mališane za cijelu zimu

Zima je pred vratima, dani su kraći, sve je nekako uspavano… Osim naših mališana. Djeca su jednako radoznala i zaigrana za vrijeme svih godišnjih doba pa tako i zimi traže način kako se zabaviti. I zato ti donosimo četiri odlične ideje za jednostavne aktivnosti za djecu u kući koje možeš isprobati tijekom zimskih dana. Otkrivamo ti kako da zabaviš djecu i priuštiš im najljepše zimske uspomene u vaša četiri zida.

Aktivnosti za djecu u kući u kojima će svi uživati

Najbolje od svega je što ove zimske aktivnosti za djecu nisu rezervirane samo za – djecu! U njima može uživati cijela obitelj, a zabava je zajamčena! Kroz igru se može mnogo toga i naučiti (pogledaj, recimo, prijedloge vezane za kuhanje i čitanje) pa ne samo da su zimske aktivnosti zabavne, nego su i edukativne. Otkrij ih u nastavku!

1. Dvorac od jastuka i posteljine

Za realizaciju aktivnosti za djecu ne trebaš financijska sredstva. Sve što trebaš je nekoliko plahti, jastuke, deku i pomoć djece. Napravite veseli kutak za mališane u kojem će se zabavljati sljedećih nekoliko sati! Zajedničkim snagama možete stvoriti prekul dvorac, njihovo maleno kraljevstvo ispunjeno zabavom i srećom. Vaš zajednički rad i stvaranje dvorca je također zabava u kući. Daje djeci do znanja da sudjeluju i rade nešto jaako ozbiljno s tobom! A poslije se možeš opustiti i uživati u kavi dok tvoji klinci caruju u sigurnom prostoru gdje nema opasnosti.

2. Kuhanje

Puno toga što odrasli rade zato što moraju, djeca vide kao sjajnu zabavu. Za tebe je kuhanje svakodnevna aktivnost. Za dijete je to kreativan i stvaralački proces. Ne morate zajedno kuhati nedjeljni ručak, ali možete napraviti… Vanilin kiflice! To neće biti obične kiflice. Neka dijete oblikuje tijesto kako želi, pokaži mu sve sastojke, pitaj ga što misli… Djeca vole sudjelovati u aktivnostima koje su inače rezervirane samo za odrasle. A kada još pitaš dijete za mišljenje i naučiš ga nešto, dobiva osjećaj samopouzdanja i shvaća da je i ono jako važan član obitelji i kućanstva.

P.S. Ovdje imamo super recept za super-brze keksiće, vrijeme je da ih isprobate.

3. Bojanke

Bojanje je jednostavna, a zabavna aktivnost koja može trajati satima, i zbog toga spada u omiljene zimske aktivnosti za djecu! A osim što se dijete zabavlja, naučit će i pravilno držati olovku i razvit će bolju koncetraciju. Još jedna prednost bojanki je to što su BESPLATNE i PERSONALIZIRANE, barem naše iz Tvornice snova! Upiši ime djeteta, odaberi spol, preuzmi i isprintaj. Zabava može početi! I mali savjet, nemoj govoriti djetetu da sunce mora biti žuto i da travu treba obojiti u zeleno. Dječja mašta je naaajvažnija stvar na svijetu, neka uživa u svojoj kreativnosti. 😊

Kako do bojanke? Sve što trebaš je preuzeti naše besplatno personalizirano pismo Djeda Mraza, koje će te odvesti ravno do božićne bojanke.

4. Čitanje

Čitanje potiče maštu kod djece, a zajedničko čitanje produbljuje odnos djeteta i roditelja. Za bezbroj prednosti koje čitanje ima za razvoj djece sigurno već znaš. Bolja koncentracija, veći vokabular, razvoj kreativnosti… Personalizirane knjige su sjajan način za uvesti mališane u svijet čitanja. Ne samo da je tvoje dijete glavni junak priče, nego možeš ubaciti i svoj lik u priču! Zabavite se u pravom, ali i u bajkovitom, magičnom svijetu u koji vas vode personalizirane knjige. Ove zime imamo uz dva poznata prijedloga – “Čaroliju Badnje noći” i “Grad snježnih jahača” i novu knjigu koja će vas naprosto rastopiti. Riječ o je o knjizi “Sretan Božić” kojom možeš čestitati Božić uz zanimljivo putovanje svijetom čiji je glavni lik baš tvoj mališan. A ove godine smo posebno obratili pozornost na novorođenčad koja slavi prvi Božić. Vjerujemo kako je prvi Božić poseban trenutak za svaku obitelj s prinovom te želimo da vam baš taj dan ostane u najljepšoj uspomeni. Zato smo i kreirali drugu verziju knjige “Sretan 1. Božić” kako bi ovaj poklon bio dio vaše vječne uspomene.

Odaberi personaliziranu knjigu za svoje dijete

Prijavi se i čeka te brdo iznenađenja

Prijavi se i među prvima saznaj za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još puno toga!