Što darovati roditeljima koji su dobili bebu? Imamo praktične prijedloge, ali i one koji će rastopiti cijeeelu obitelj 🥰

Rođenje djeteta jedan je od najljepših događaja, a taj je veliki dan često popraćen i poklonima kao znakom pažnje. Svi želimo i bebi i roditeljima darovati ili što praktičnije ili što originalnije darove. Tražimo poklon za rođenje koji će olakšati prve dane roditeljstva, ali i pomoći zabilježiti najljepše uspomene iz prvih dana bebinog života. Kako bismo ti olakšali potragu, na jedno smo mjesto stavili nekoliko prijedloga koje možeš isprobati. Naravno, ti najbolje poznaješ novopečene roditelje pa znaš u kojem smjeru treba ići.

Razmisli kakav poklon za rođenje želiš darovati

Prije kupnje poklona za rođenje, razmisli želiš li nešto praktično što će im olakšati novu i najvažniju roditeljsku ulogu ili želiš dar koji će ostati trajna uspomena. Štogod izabereš, sigurni smo da nećeš pogriješiti jer je najvažnije ipak da je poklon za rođenje – darovan od srca.

Album ili okvir za fotografije

Najljepše uspomene novopečeni roditelji tek trebaju stvoriti sa svojim mališanom pa se možeš pobrinuti da imaju album ili okvir za slike gdje će moći staviti najdraže fotografije. 📸 Mnogi se sa sjetom sjećaju onih vremena kad smo nestrpljivo čekali da se u foto-studiju razvije film i onda saaaatima pregledavali fotke. Možda nisu bile savršene, netko je žmirio ili napravio šašavu facu, no danas su najljepša uspomena. Takva su vremena iza nas, no to ne znači da ne možeš odabrati jedan takav “analogni” dar. Ako imaš obiteljske fotografije s bebačem, izradi ih i stavi u okvir kojeg će onda roditelji nadopunjavati novim fotografijama. Fotke koje izradiš mogu biti i prve fotografije u albumu koji će prikazati prve godine bebinog života, a roditelje ćeš tako potaknuti da nastave izrađivati fotke! Okvir ili album poticaj je za roditelje da fotke ne ostanu samo na mobitelu ili računalu jer, kad su izrađene, postaju još draža uspomena!

Personalizirana knjiga

Evo i onoga što smo najavili da osvaja CIJELU obitelj! Knjiga kao dar uvijek je dobra ideja. Osoba koja ju primi može je čitati iznova, a dar je još posebniji ako na prve stranice dodaš i posvetu. Želiš li nešto stvarno posebno, nešto što neće navući osmijeh na lica samo roditeljima i istopiti srca cijele obitelji, već će jednog dana i mališan u tome uživati, razmisli o personaliziranoj knjizi! Tvornica snova u ponudi ima knjigu “Kako sam došao na svijet?” koju je u 2021. dobilo svako peto novorođenče u Republici Hrvatskoj. Mislimo da taj podatak najbolje govori o njezinoj popularnosti, a ni ti nećeš pogriješiti ako je pokloniš novopečenim roditeljima. Kao što smo rekli, knjiga je idealna za cijelu obitelj, i to iz razloga jer su mama, tata i beba glavni likovi. Rimovana priča na šaljiv i topao način otkriva kako bebe uistinu dolaze na svijet. Sve što ti trebaš je kreirati likove roditelja i bebe s imenima, frizurama, bojom kose i još par detalja. Zatim trebaš dodati fotku bebe ili cijele obitelji te napisati posvetu kako bi poklon za rođenje bio još posebniji! Super je stvar što možeš dodati još 10 osoba bliskih bebi čija će se imena naći na zadnjim stranicama knjige. Kažemo ti… Rastopit će se cijela obitelj. 🥰

Set za fotografiranje

A da bi fotografije za okvire ili albume bile još bolje, roditeljima možeš darovati set za fotografiranje. Neee, ne mislimo pod tim nikakav fotografski set za profiće, nego komplet koji se sastoji od kartica s brojevima od 1 do 12 koji označavaju koliko dijete ima mjeseci. Za najbolji efekt, preporuka je da preskočiš šoping, i ti ih izradiš. Trebat ćeš deblji bijeli papir, kolaž-papir, škare, ljepilo, šarene flomastere i olovke te, naravno, malo truda, mašte i dobre volje! Dakle, na svaki karton nalijepi jedan broj od 1 do 12. Ukrasi ga veselim motivima, šarenim ukrasima, šljokicama… Bilo čemu što ti padne na pamet, a misliš da bi efektno izgledalo na fotografijama! Kad izradiš kartice, zapakiraj ih u ukrasnu kutiju i preeesladak dar je tu. Roditelji će ga koristiti cijelu prvu godinu, svaki novi mjesec bit će zabilježen, a uspomena za cijeli život je stvorena!

Torta od pelena

Želiš li na prvo mjesto staviti praktičnost, tvoja potraga je gotova. Razmisli o torti od pelena. Kad razmišljaš o potrepštinama za bebe, jedna od prvih asocijacija sigurno su – pelene. Na početku bebina života pelena NIKAD dosta tako da s ovim darom sigurno nećeš pogriješiti, a roditelji će ti biti zahvalni! Možeš je napraviti sam ili kupiti gotovu u trgovini, a uvijek ju je zgodno nadopuniti s još nekoliko sitnica za bebača, ali i roditelje koji će olakšati zahtjevne dane roditeljstva. Možda kava ili termosica za pospana jutra nakon neprospavane noći. 🥱

Poklon bon u baby dućanu

Ok, svjesni smo da ovaj dar nije jedan od onih “nikad viđenih”, već pripada kategoriji praktičnih pa je opet uvijek dobrodošao. Želiš li ići u tom smjeru, a originalnost ovog puta ostaviti po strani, onda je poklon bon u trgovini s dječjom opremom idealan izbor. Da se ne bi dogodilo da novopečenim roditeljima doneseš već peti komplet s bodijima, tko zna koju dudu ili nosiljku kakvu već imaju, ovo je formula s kojom nećeš pogriješiti. Roditelji će tako sami izabrati ono što im treba za bebača, a bon uvijek možeš nadopuniti omiljenom čokoladom ili drugom sitnicom za koju znaš da roditelje veseli.

Odaberi personaliziranu knjigu za svoje dijete

Prijavi se i čeka te brdo iznenađenja

Prijavi se i među prvima saznaj za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još puno toga!