Kako brzo i jednostavno uspavati dijete? Imamo 7 kreativnih načina


Otkrij zaista neočekivane taktike – da je slađe ZzZzZaspati

Malo smo razmišljali… I došli do zaključka da je frazu „spava kao beba“ definitivno smislio netko tko nema djecu. Plakanje, očaj, ritanje po krevetu… Svaka majka ponekad ovako izgleda, posebice kada njeno zlato, njena srećica, njen mali medek ne želi utonuti u svoj zimski san. A niti proljetni, ljetni ni jesenji. Skrolaj i saznaj 7 neočekivanih načina koji mogu pomoći da se konačno naspavate „kao beba“ – i ti i beba.

1. Kozmički strop

Nabavi mali projektor ili naljepnice koje svijetle u mraku kako bi se u dječjoj sobi stvorio umirujući kozmički prizor na stropu. Prikaži zvijezde, planete i sazviježđa i tako kreiraj opuštajuće okruženje koje će zaokupiti maštu djeteta i pomoći mu da lakše zaspe.

2. Lutkarska predstava sjena

Zajedno napravite zabavnu i interaktivnu lutkarsku predstavu sjena pomoću svjetiljke i ruku. Uz to ispričaj i umirujuću priču prije spavanja kroz sjene na zidu, postupno usporavajući pokrete kako bi se dijete što više umirilo i na kraju utonulo u san.

3. Zvukovi prirode

Pusti tihe zvukove prirode kao što su kiša iz prašume, oceanski valovi ili nježni cvrkut ptica. Možeš koristiti i uređaj za bijeli šum ili čak aplikaciju za pametni telefon. Ovaj hack će stvoriti umirujuću atmosferu koja oponaša zvukove prirode i potiče opuštanje. Samo pokušaj ne zaspati prije djeteta.

4. Mirisne jastučnice

Nakapaj nekoliko kapi umirujućeg eteričnog ulja, poput lavande ili kamilice, na jastučnicu djeteta. Ti se mirisi povezuju s opuštanjem i mogu pomoći u stvaranju umirujućeg okruženja pogodnog za san. Nakapaj i svoju jastučnicu i priušti si mini spa iskustvo. Zaslužila si.

5. Priča koja svijetli u mraku

Ako želiš probuditi umjetnika u sebi, ovaj hack će ti se posebno svidjeti. Koristi markere ili naljepnice koje svijetle u mraku da nacrtaš likove ili scene na zidovima ili stropu dječje sobe. Dok pričaš priču prije spavanja, crteži će oživjeti u mraku, dodajući dašak magije iskustvu i stvarajući umirujuću atmosferu.

6. Trepereća svjetla

Objesite niti nježnih, svjetlucavih, bajkovitih lampica po dječjoj sobi. Nježni, ambijentalni sjaj može stvoriti ugodno i očaravajuće okruženje koje im pomaže da se osjećaju sigurno i opušteno. Osim toga, izgledat će jako cool.

Snovotvorci preporučuju:

7. Personalizirana uspavanka

Naravno, priča za laku noć se mooora ispričati. Ali zašto se oslanjati svaki put na Snjeguljicu ili Trnoružicu (čak je i njoj trebala čarolija da utone u san!), kada dijete može samo postati junak vlastite priče? Vrijeme je da otkriješ personaliziranu knjigu „Mjesečeva uspavanka“, prepunu magičnih ilustracija i ugodne, uspavljujuće rime.

U priči tvoj mališan ne želi zaspati, pa na leđima Gospodina Mjeseca proputuje cijeli-cjelcati svijet; od južnoga pola do afričkih savana i upozna brojne male prijatelje koji se također spremaju na spavanje. Svaki ga susret čini malko umornijim, a na kraju i sam duboko zijevne -aaaaa- i … zaspe. Personalizirane knjige na poseban način pomažu djetetu da se poistovjeti s radnjom – jer je glavni lik upravo ono. A to, nadamo se, znači i kako će tvoj mališan, baš kao i u priči, bezbrižno i brzo utonuti u san.

Odaberi personaliziranu knjigu za svoje dijete

Prijavi se i čeka te brdo iznenađenja

Prijavi se i među prvima saznaj za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još puno toga!