Što pokloniti djetetu za polazak u prvi razred? Imamo 4 super ideje s kojima možete proslaviti taj veliki dan!

Dar za prvi razred jedan je od načina kojim zajedno možete proslaviti polazak u školu, taj veliki i bitan dan u životu mališana.

Polazak u prvi razred – tako velik dan u životu jednog djeteta, ali i njegovih roditelja! Roditelji su ljeto sigurno iskoristili kako bi djetetu objasnili, barem približno, što ga čeka s prvim danima rujna, a sve s ciljem kako bi taj bitan dan prošao što bezbolnije. Nakon što je mališan doznao što može očekivati u školskim klupama, možeš mu i dodatno razveseliti polazak u školu i to tako da mu pripremiš dar za prvi razred!

To može biti sitnica kojom ćete obilježiti jedan od najvažnijih dana u djetetovom životu. Mališan će se prvi put susresti s ozbiljnijim obvezama pa je zato dar za prvi razred super način da obilježite taj veliki korak u životu. U njegovoj će svakodnevici nastupiti velika promjena. Bezbrižna igra neće potpuno nestati iz dnevnog rasporeda, ali ona dolazi nakon obveza pa će je djelomično zamijeniti svakodnevnim čitanjem, druženjem s knjigama, učenjem, ali i upoznavanjem s novim ljudima koji će mu postati i prijatelji, što je definitivno najljepši dio školovanja.

Želiš li mu uljepšati taj prvi dan, pripremi mu sitnicu s kojom ćete proslaviti polazak u prvi razred i (još jednog) prvašića u obitelji. U nastavku donosimo par prijedloga koji će mališanu izmamiti osmijeh na lice.

4 ideje koje mogu biti super dar za prvi razred

Kasica za štednju

I prije polaska u prvi razred, s djetetom možeš početi razgovarati o novcu, odnosno pojasniti mu da novac nije dostupan u neograničenim količinama, pogotovo kad u dućanu poželi kakvu igračku, a sigurni smo da sličnu već ima doma. Djetetu možeš pojasniti osnovne pojmove poput odlaska na posao i plaće, kupnje i plaćanja, ali i štednje s kojom može početi kad dobije prvi džeparac.

Odličan dar za prvi razred može biti kasica u koju dijete povremeno može ubaciti novce koje će dobiti za užinu ili, recimo, od članova obitelji za neku od prigoda. Pojasni mu kako je to način da prikupi iznos za novu knjigu, željenu igračku, odlazak u kino ili omiljeni slatkiš, a takvim će darom početi stvarati prve korake u financijskom opismenjavanju.

Napravi mu tortu ili počasti kolačima

Ima li ljepšeg načina za zasladiti poseban dan u djetetovom i tvojem životu nego – omiljenim slasticama? Nakon uspješnog prvog dana, kao dar za prvi razred, doma ga može dočekati najukusnija torta s omiljenim okusima kojom ćete proslaviti veliki dan za prvašića. Ako voli s tobom biti u kuhinji, možete i zajedno napraviti tortu, čime će gušt biti još veći! Umjesto torte, super je ideja i zajednički odlazak na kolače ili sladoled u omiljenu slastičarnicu. Tako se nećete samo počastiti prefinim kolačima, nego ti mališan, uz slatki zalogaj, može prepričati doživljaje od prvog dana škole, i to u najsitnije detalje!

Pernica na kat… ili na tri kata!

Pernica na više katova u kojoj se nalaze najšarenije boje i sve moguće nijanse bojica i flomića i u odrasloj dobi djeluju jako zabavno, a zamisli kako su tek uzbudljivi mališanu koji tek kreće u prvi razred! Znamo kako takva količina pribora nije potrebna, pa čak ni za sat likovnog, no isto tako znamo da će kod mališana izazvati veliku sreću i osmijeh od uha do uha! Zato, na jutro polaska u školu, iznenadi ga pernicom s omiljenim likom zbog koje će jedva dočekati prvi sat na kojem će pisati ili crtati – sve će biti lakše sa šarenom, raskošnom pernicom.

Personalizirana knjiga

Na dan polaska u školu, tvoj će se mališan sigurno osjećati posebno! Velik je to dan u vašim životima, a možeš mu ga učiniti još posebnijim tako da od njega napraviš glavnog lika u knjizi. Vrijeme je da tvoj junak postane i junak personalizirane knjige. Učenje slova jedna je od prvih stvari koje će ga dočekati u školi, a zamisli kako će mu biti zabavno uz putovanje u Abecedoniju i knjigu “Kako ću spasiti abecedu?”!

Tamo će naučiti baš sva slova kako bi ih svojim znanjem zaštitilo od strašnih Slovoždera. Knjiga se personalizira imenom djeteta, dodaje se fotografija, ovaj genijalan dar za prvi razred sadrži i 30 šaljivih rimovanih pjesmica, po jednu za svako slovo. Iako ova inovativna slovarica ne treba posebnu prigodu da bi postala poklon, super je izbor za mališana koje počinje učiti slova ili đaka prvaka!

Odaberi personaliziranu knjigu za svoje dijete

Prijavi se i čeka te brdo iznenađenja

Prijavi se i među prvima saznaj za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još puno toga!