Uskrsne aktivnosti koje možete isprobati s djecom i pritom će se cijela obitelj zabaviti

Ako nemate ideje kako zabaviti najmlađe ovog Uskrsa, donosimo ideje za uskrsne aktivnosti u kojima će uživati cijela obitelj.

Bliži nam se Uskrs, a ako želite i djecu uključiti u pripreme za blagdan, donosimo ideje za neke uskrsne aktivnosti koje možete zajedno isprobati. Od ukrašavanja pisanica preko izrade čestitke pa do ‘lova’ na blago, donosimo prijedloge u kojima će uživati cijela obitelj.

Uskrs je pred vratima i, kao roditelji, sigurno ste poželjeli i najmlađe članove obitelji uključiti u pripremu. Imamo ideje za uskrsne aktivnosti s kojima će Uskrs, ali i dani prije njega biti zabavni i kreativni. Tu su školski praznici, oni mlađi uživaju u toplim proljetnim danima kad smo napokon igru u kući zamijenili aktivnostima na otvorenom

Uskrne aktivnosti koje će zabaviti cijelu obitelj

Ove će uskrsne aktivnosti biti zabava za cijelu obitelj s kojom ćete zaboraviti na vrijeme te uživati u zajedničkom druženju. Uskrsne aktivnosti koje donosimo omogućit će da pustite mašti na volju, a osim uživanja u zajedničkom vremenu, rezultat će biti i divna uspomena u vidu uskrsne čestitke, pisanice…

Ukrasite pisanice

Pri pomisli na Uskrs, prva ideja su šarene, upečatljive pisanice. Među uskrsne aktivnosti uvrsti i zajedničko ukrašavanje pa se s djecom poigraj temperama ili im pokaži prirodne načine ukrašavanja jer će tako djeca upoznati i neke tradicionalne običaje.

Ako je izbor pao na tempere i vodene boje, možeš isprobati jaja od stiropora – daj djetetu kist i košara s najoriginalnijim pisanicama je zajamčena! Dogovori s njim okvirnu tematiku, neka motivi budu uskrsni, proljetni i veseli. Miješajte zajedno boje, isprobavajte čaroliju stvaranja novih nijansi, a cijeli postupak isprobajte i na pravim jajima.

Ako ste se dogovorili za prirodnu varijantu, možeš podsjetiti djecu kako su jaja bojali bake i djedovi – zajedno uberite listove, djeteline i cvjetove maslačka ili tratinčice koje ćete kasnije prilijepiti na jaje. U tome će pomoći bjelanjak koji će poslužiti kao ljepilo. Kad je cvijet na jajetu, čvrsto ga umotaj u najlonsku čarapu, a u lonac nalij 2 litre vode. Prvo pola sata kuhaj ljusku luka, a zatim u vodu uroni jaje zamotano u čarapu. Što se dulje kuha, to će boja pisanice biti tamnija.

Ukrasite grane

Želiš li u dom unijeti uskrsno raspoloženje, među uskrsne aktivnosti uvrsti i ukrašavanje grana. Za netipičan izgled, prvo grane zajedno pobojajte u neku od pastelnih nijansi, po dogovoru s djetetom, a zatim ih ukrasite dekoracijama koje ste zajedno izradili. To mogu biti pisanice, zečići i pilići napravljeni od kolaž-papira, proljetni motivi poput sunca i cvjetova, uskrsne čestitke… Ukrašavanje grana za Uskrs njemačka je tradicija, no nije poznata točna priča koja stoji iza ovog običaja. Bez obzira na to, lijep je način kojim možete osvježiti dom te u njega unijeti dašak boja i proljeća, pri čemu je zabava za cijelu obitelj zajamčena. Od traženja grana, preko bojanja, izrade dekoracije i ukrašavanja drvca, u procesu će uživati sve generacije, posebno najmlađi. Neka se zabave u igri izrade dekoracije i ukrašavanja.

Napravite kekse i kolače

Pri spomenu Uskrsa, jedna od prvih pomisli je i blagdanski stol oko kojeg se obitelj okuplja. Osim što djecu možeš uključiti u dekoraciju stola, neka sudjeluju i u pripremi jednostavnih kolača. Ne treba te brinuti potencijalni nered ili brašno koje će se zavući u svaki kutak jer ovakve uskrsne aktivnosti stvaraju neprocjenjive uspomene. Zajedno izaberite recept, to mogu biti jednostavni kolačići ili keksi koje djeca mogu oblikovati kalupima za kolače. Pripremi sastojke pa zajedno zamijesite tijesto. U tom će procesu djeca sigurno uživati jer će znati da su dio nečeg bitnog, a pritom se i zabaviti. Kad je tijesto gotovo, razvaljajte ga pa krenite u izrezivanje oblika i ukrašavanje. Cijela obitelj uživat će u njima nakon uskrsnog ručka, a ovakvi keksići mogu biti i dar od srca dragoj osobi.

Napravite čestitku za Uskrs

U internetsko doba raznih aplikacija za slanje poruka, fotografija i videa, zaboravljamo na čari klasičnih čestitki i kakvo je veselje poslati i primiti ih. Neka baš ovaj Uskrs bude vrijeme kad ćete čestitkom izmamiti osmijeh na lice, pogotovo onima koje niste dugo vidjeli. Neka čestitka bude jedinstvena, personalizirana, a u tome će najbolje pomoći male dječje ruke. Među uskrsne aktivnosti uvrstite i izradu čestitke s najmlađima: opskrbite se kolaž-papirom, škarama, ljepilom i pustite mašti na volju! Neka se djeca poigraju uskrsnim i proljetnim motivima, neka stvaraju svoju viziju zeca, pisanica… Čestitke su izvrstan način za stvaranje najljepših uspomena.

‘Lov’ na pisanice u dvorištu

Ako imaš dvorište, ovog Uskrsa iskoristi njegove prednosti i lijepo vrijeme pa s djecom zaigraj igru lova na blago, odnosno pisanice. Uz njih pripremi i čokoladice ili druge slastice te ih sakrij po dvorištu. Napravi i zabavnu mapu koja će djeci pomoći da pronađu pisanice. Iskoristite zajedno sunčani dan i uživajte na otvorenom pa neka se na listi uskrsnih aktivnosti nađe i potraga za pisanicama.

A ako se zaželiš čitanja s klincima…

…tu su i najljepši personalizirani naslovi za svakog mališana! Odaberite zajedno naslov koji vam mami pažnju, ubacite glavne likove i zajednički trenuci čitanja mogu početi. A zabava je zajamčena!

Odaberi personaliziranu knjigu za svoje dijete

Prijavi se i čeka te brdo iznenađenja

Prijavi se i među prvima saznaj za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još puno toga!