Sutra je Svjetski dan roditelja – proslavite ga uz ove zabavne proljetne aktivnosti

Svjetski dan roditelja odaje priznanje roditeljima te naglašava važnost roditeljske uloge tijekom djetinjstva, ali i u odrasloj dobi. Donosimo zabavne ideje kako ovaj dan provesti s klincima.

Poznata izreka kaže kako je biti roditelj najteži, ali i najljepši posao. Zato se obilježava Svjetski dan roditelja, kako bi nas podsjetio pokazati roditeljima koliko cijenimo njihovu neprestanu žrtvu, odricanje i ljubav koju pružaju. Zbog njih smo došli na ovaj svijet pa im trebamo i pokazati koliko nam znače.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 2012. Svjetski dan roditelja, koji se obilježava 1. lipnja. Svjetski dan roditelja odaje priznanje roditeljima te naglašava važnost roditeljske uloge tijekom djetinjstva, ali i u odrasloj dobi. U nastavku donosimo nekoliko zabavnih ideja za proljetne obiteljske aktivnosti koje možeš isprobati sa svojim klincima kako biste proslavili Svjetski dan roditelja.

1. Vodena borba

Dan roditelja idealna je prilika da pokažeš klincima kako i roditelji mogu biti cool. Iako im obično neprestano govoriš da se pokušaju NE SMOČITI, ovoga puta napravi upravo suprotno. Iskoristi proljetne temperature i organiziraj borbu vodenim balonima i vodenim pištoljima.

2. Izlet u lunapark

Svaki mališan će se složiti s izjavom da je lunapark jedno od najuzbudljivijih mjesta za izlet! Potraži obližnji lunapark i počasti klince za Dan roditelja s nekoliko rundi ringišpila i autića, a izlet će biti još slađi uz hrpu kokica i šećernu vatu.

3. Kampiranje u kući

Ako ti nedostaje avanturističkog duha za pravo pravcato kampiranje, Dan obitelji možete provesti kampirajući kod kuće – bilo unutra ili u dvorištu. Za kampiranje u kući jednostavno napravi šator od plahti u koji će stati cijela obitelj i pobacaj deke i jastuke po podu. Za kampiranje u dvorištu trebat će ti malo više opreme, poput vreća za spavanje i šatora, ali preporučujemo i spavanje pod otvorenim nebom.

4. Piknik u prirodi

Idealan poslijepodnevni piknik u prirodi nije teško organizirati. Sve što trebaš je pripremiti deku, klopu i sokiće (+ bocu vina za roditelje 😉) i uputiti se prema najbližem parku ili šumi. Ponesi i loptu, frizbi ili set za badminton i organiziraj mini sportski turnir u kojem će uživati cijela obitelj.

5. Potraga za blagom

Ako tvoji klinci obožavaju fantastične pustolovne priče o gusarima, organiziraj za Dan roditelja pravi lov na izgubljeno blago. Za ovu aktivnost bit će potrebno nekoliko listova papira, glavna nagrada i malo kreativnosti. Za početak, ispiši nekoliko tragova/zadataka i sakrij ih na raznim lokacijama u kući ili dvorištu. Svaki trag neka vodi do nove lokacije na kojoj će klince dočekati još jedan trag, dok će na zadnjem skrovištu pronaći blago. Blago može biti škrinja s čokoladicama u obliku novčića, vrećica sa slatkišima ili pak neka igračka. Vjerujemo da će se klinci ludo zabaviti.

Odaberi personaliziranu knjigu za svoje dijete

Prijavi se i čeka te brdo iznenađenja

Prijavi se i među prvima saznaj za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još puno toga!