7 super kul stvari koje može samo mama

Današnje mame žongliraju s više loptica nego ikad prije. Posao, kućanstvo, domaće i školske zadaće – vi držite sve konce. Kako li vam to uspijeva, zapitali smo se i došli do vrlo jednostavnog zaključka. Riječ je o skrivenim talentima za koje ne znaš dok i sama ne postaneš mama.

1. Mama je lijek za sve

Od razbijenog koljena do povrijeđenih osjećaja – nema toga što tvoj poljubac ne može izliječiti. Tvoj zagrljaj pak pruža utočište od strašnog brkonje iz susjedstva, kao i od čudovišta iz ormara.

Pssssst! Čak i da ti dodir nema čarobnu moć – tvoj klinac to ne mora znati.

2. Mama predviđa nadolazeću lavinu

Ups! Tvoje se malo zlato naljutilo i pretvara se u zmaja koji riga vatru na 3, 2, 1… Najbolje od svega – znala si što te čeka. Točnije, pročitala si mu na licu.

Možda nije korisna poput nevidljivosti, ali ova supermoć barem će ublažiti stupanj tvog javnog sramoćenja. Iako znamo da bi radije bila nevidljiva.

3. Mama uvijek zna koliko je sati

Nakon poroda, mama se pretvara u ljudski tajmer. Tempiraš hranjenja, presvlačenja, spavanja i kupanja. Znaš koliko je prošlo od TVOG zadnjeg tuširanja. Sve što radiš najednom ti se čini užurbanim, ali unutarnji tajmer život znači. Pogotovo kad uspiješ objesiti sav veš prije nego mikrovalna zazvoni.

4. Mama zna kad stati na loptu

Kad je dosta, dosta je – točno znaš kada odustati od savršeno poslaganog povrća s Pinteresta. Puštaš sve, puštaš sveeee… Elza bi bila ponosna.

5. Mama prepoznaje svaku bolest

Jedan pogled u te staklene očice i poznavanje prošlih šmrkavih epizoda dovoljni su za postavljanje dijagnoze – i prije nego si mu dodirnula čelo. Štoviše, odmah znaš je li u pitanju opaka viroza ili samo prehlada.

Možda nije kvantna fizika, ali ovaj talent posebno dobro dođe za vrijeme vožnje, kad tvoj malac iznenada pozeleni. Jedino što je tada korisnije je škarnicl.

6. Mama uvijek zna gdje je najdraža igračka

Bez obzira gdje se on sakrio, ti si živi detektor gospodina Kornjače. A skriva se bolje nego Jura. Na primjer, znaš da je upravo sada u prednjem pretincu plavog ruksaka.

Jednako dobro znaš i da su prave čari majčinstva skrivene u malim stvarima. Kao u ozarenu klinčevu licu čim spazi najdražeg plišanca.

7. Mama priča najljepše priče

“Mamaaa, ja bi da mi još jednom pročitaš moju priču! … A mooolim te, još jednom!”. Koliko puta si ovo čula prije spavanja? I kad ti glava pada s ramena, a oči čačkalicama jedva držiš otvorene, uvijek nađeš i zadnji atom snage za svoje malo blago. A kako bi mu i mogla odoljeti kad znaš da nakon toga kraj tebe najslađe zaspi.

Na kraju dana, zbog tih toplih, samo vaših trenutaka, shvatiš da se sve isplati zbog ovoga… tog zajedničkog trenutka mira.

I onda shvatiš… koliko je posebno biti mama.

P.S. Za tebe i tvog mališana imamo i posebne priče za samo vaše trenutke prije spavanja – personalizirane knjige u kojima ste glavni likovi baš ti i tvoja beba.

Besplatno ih prelistaj na našem webu i naruči najbolje štivo prije spavanja i najljepšu uspomenu u jednom.

Odaberi personaliziranu knjigu za svoje dijete

Prijavi se i čeka te brdo iznenađenja

Prijavi se i među prvima saznaj za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još puno toga!