Zabava u kući: aktivnosti za djecu tijekom zimskih dana

Zima je pred vratima, dani su kraći, sve je nekako uspavano… Osim naših mališana. Djeca su jednako radoznala i zaigrana za vrijeme svih godišnjih doba. I zato ti donosimo 4 odlične ideje za jednostavne aktivnosti za djecu tijekom zimskih dana! Otkrivamo ti kako da zabaviš djecu i priuštiš im najljepše zimske uspomene u vaša 4 zida.

1. Dvorac od jastuka i posteljine

Za realizaciju aktivnosti za djecu ne trebaš financijska sredstva. Sve što trebaš je nekoliko plahti, jastuke, deku i pomoć djece. Napravite veseli kutak za mališane u kojem će se zabavljati sljedećih nekoliko sati! Zajedničkim snagama možete stvoriti prekul dvorac, njihovo maleno kraljevstvo ispunjeno zabavom i srećom. Vaš zajednički rad i stvaranje dvorca je također zabava u kući. Daje djeci do znanja da sudjeluju i rade nešto jaako ozbiljno s tobom! A poslije se možeš opustiti i uživati u kavi dok tvoji klinci caruju u sigurnom prostoru gdje nema opasnosti.

2. Kuhanje

Puno toga što odrasli rade zato što moraju, djeca vide kao sjajnu zabavu. Za tebe je kuhanje svakodnevna aktivnost. Za dijete je to kreativan i stvaralački proces. Ne morate zajedno kuhati nedjeljni ručak, ali možete napraviti… Vanilin kiflice! To neće biti obične kiflice. Neka dijete oblikuje tijesto kako želi, pokaži mu sve sastojke, pitaj ga što misli… Djeca vole sudjelovati u aktivnostima koje su inače rezervirane samo za odrasle. A kada još pitaš dijete za mišljenje i naučiš ga nešto, dobiva osjećaj samopouzdanja i shvaća da je i ono jako važan član obitelji i kućanstva.

3. Bojanke

Bojanje je jednostavna, a zabavna aktivnost koja može trajati satima! A osim što se dijete zabavlja, naučit će i pravilno držati olovku i razvit će bolju koncetraciju. Još jedna prednost bojanki je to što su BESPLATNE i PERSONALIZIRANE, barem naše iz Tvornice snova! Upiši ime djeteta, odaberi spol, preuzmi i isprintaj. Zabava može početi! I mali savjet, nemoj govoriti djetetu da sunce mora biti žuto i da travu treba obojiti u zeleno. Dječja mašta je naajvažnija stvar na svijetu, neka uživa u svojoj kreativnosti. 😊

4. Čitanje

Čitanje potiče maštu kod djece, a zajedničko čitanje produbljuje odnos djeteta i roditelja. Za bezbroj prednosti koje čitanje ima za razvoj djece sigurno već znaš. Bolja koncentracija, veći vokabular, razvoj kreativnosti… Personalizirane knjige su sjajan način za uvesti mališane u svijet čitanja. Ne samo da je tvoje dijete glavni junak priče, nego možeš ubaciti i svoj lik u priču! Zabavite se u pravom, ali i u bajkovitom, magičnom svijetu u koji vas vode personalizirane knjige.

Počasti svoj inbox besplatnim sadržajima

Odaberi personaliziranu knjigu za svoje dijete