5 stvari koje svaki sin treba od tate

U današnje vrijeme biti tata jednog dječaka čini se kao zbilja izazovan zadataka. Tvoj se mali junak svakodnevno susreće s novim preprekama, a mi smo tu da ti pokažemo kako svijet pretvoriti u malo bolje mjesto za tvoga sina.

Dragi tata, ne brini. U ovom malom vodiču za tate i sinove pokazat ćemo ti 5 stvari koje svaki sin treba od tate, da olakšamo tebi, ali i tvojoj ženi. 😉

1. Tate nam pokazuju kako se vole i poštuju žene.

Kao i kod kćeri, tako i kod sinova, tata svojim ponašanjem prema mami pokazuje ljubav koju svaka žena zaslužuje. Svojim gestama i odnošenjem prema ženi pokazuješ kako to prava ljubav izgleda. Svakim „volim te“ i „daj, ja ću to otvoriti“ pokazuješ sinu što to znači biti dobar otac i muž. Zajedno gradite temelje njegovih budućih odnosa sa ženama, a usput postaješ i prekul mentor malog gentlemana. 😉

2. Pokaži mu drugačiji svijet!

Dragi tata, svaki dan naučiš da tvoj sin ima još jednu super moć – i to najčešće kada ga skidaš sa ormara, pušeš u izderana koljena ili pak pereš blatnjavu odjeću. Vrijeme je da mu pokažeš da možete ići i na zajedničke (malo sigurnije 😉) avanture. Zato stavi svog malog junaka na krilo i zajedno uronite u personaliziranu knjigu Tatino blago, u kojoj ste baš vas dvojica glavni junaci. Ako je tvoj sin mali kreativac, sigurno će uživati i u samom procesu personalizacije knjige, zajedno stvorite vašu priču (uz našu malu pomoć 😊).

3. Bezuvjetna ljubav i sloboda odabira.

Iako si ti tata, možda veliki ljubitelj sport ili DIY projekata, a tvoj sin ne može potrčati niti kada ga povija pas, nema veze. Tvoja uloga u ovakvim situacijama jest da ga prihvatiš takvim kakav jest, bio on pjevač ili nogometaš. Bez obzira slažu li se vaši životni planovi, tvoja ljubav i prihvaćanje otvorite će više vrata nego odlazak na tekmu. Samo uz bezuvjetnu podršku tvoj sin izrast će u emocionalno zrelu i samopozdanu osobu koja će život živjeti punim plućima.

Dodatni savjet za tate štreber: tvoj sin mora znati da si ponosan na njega, ne zbog stvari koje radi ili zbog njegovih odluka, nego zbog toga kakav zaista jest!

4. Pokaži emocije!

Nisi svi tate profesionalci u pokazivanju osjećaja, no svaki može postati! Koliko god si navikao na „grubu“ igru sa svojim sinom, ne zaboravi da i dječacima trebaju zagrljaji, puse i ukusni tatini doručci. Jedno „volim te“ otvara nove perspektive i pokazuje kako dječaci također mogu izražavati svoje emocije, a i dalje biti super junaci. Jednim „volim te“ tate otvaraju nova vrata i daju nam do znanja da postoji bezbroj načina za biti dobar muškarac, otac ili muž.

5. Kreativni nered s tatom.

Od učenja kako promijeniti gumu, naživcirati mamu ili kako otvorit sve zapečaćene teglice – tate se pretvaraju u prave učitelje. Pravi tata kvalitetno provodi vrijeme sa svojim sinom učeći ga neke bitne i manje bitne vještine. No, cilj igre/učenja jest pokazati vašem malo junaku da je u redu ne uspjeti u nečemu. Tako se tvoj sin neće bojati pokušati nešto novo i naučit će da svaki uspjeh dolazi nakon nekoliko padova.

P.S.

Ekstra savjeti za najbolje tate: umjesto da djeci kažeš „pitaj, mamu“, ti odluči i usput zajedno iznenadite mamu zasluženim sladoledom. Ako si pak otac male junakinje pročitaj i naš vodič za tate i kćeri.

To je to od nas Snovotvoraca, ipak smo mi tu da osnažujemo djecu i povezujemo obitelji!

Odaberi personaliziranu knjigu za svoje dijete

Prijavi se na newsletter i čeka te brdo iznenađenja

Prijavi se i među prvima saznaj za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još puno toga